000000
back to projects     1 of 72

Emilio Pucci Headquarters

The tactile perception is one of contrasts, mixing polished office partitions with raw pillars, smooth countertops and exposed ventilation and lighting plants.
Read more

Emilio Pucci Headquarters

The project for Emilio Pucci Headquarters finds its inspirations from both the heritage of the brand and the intrinsic value of the Milanese building it is hosted in. The previous venue, sixteen-century Palazzo Pucci in Florence, is emblematic of the brand’s attitude of mixing history and present, frescoes and bright metal.
Bearing great respect to the pre-existent building, the new project started from a meticulous work of restoration of the precious curtain wall typical of the Milanese architecture of the ‘50s and ‘60s. The different levels are unified by the same technical articulation characterized by linear shapes and transparent surfaces, referencing the worlds of Nanda Vigo and Jean Prouvé, while the tactile perception is one of contrasts, mixing polished office partitions with raw pillars, smooth countertops and exposed ventilation and lighting plants. Moreover, the purity of lines and configuration acquire a highly graphic appearance, strongly linked to the figurative imaginary representative of Pucci.
The lobby front office, a warm woodwork desk resting on the concrete floor and anchoring on rough pillars, is representative of the approach: a timeless, classical aesthetic that has undergone a process of de-structuring and re-interpreting in a contemporary perspective.
The project for Emilio Pucci Headquarters finds its inspirations from both the heritage of the brand and the intrinsic value of the Milanese building it is hosted in.
The different levels are unified by the same technical articulation characterized by linear shapes and transparent surfaces, while the tactile perception is one of contrasts, mixing polished office partitions with raw pillars, smooth countertops and exposed ventilation and lighting plants. The lobby front office, a warm woodwork desk resting on the concrete floor and anchoring on rough pillars, is representative of the approach: a timeless, classical aesthetic that has undergone a process of de-structuring and re-interpreting in a contemporary perspective.
Client: Emilio Pucci S.r.l.
Typology: Office
Location: Milan, Italy
Year: 2017
Photographer: Diego Diaz
Close
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters

Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters
Ferrillo Belli - Emilio Pucci Headquarters

Emilio Pucci Headquarters

menu
Portrait mode only.
Thank you.

Ferrillo Belli

Established in 2010 by architect Fabio Ferrillo Belli, FERRILLOBELLI is a Milan-based architecture and design studio specialized in fashion retail, hospitality, institutional and residential interiors worldwide. The team is composed of dynamic and passionate architects, engineers and designers working together with a contemporary approach.

Via Amatore Sciesa, 9
00100 - Roma
ITA
ffa@offarch.com